UGGLANS MÅNADSBOK

Kvinna utan minne
av Petter Lidbeck

Jag öppnar ögonen. På min högra sida sitter en oklippt pojke med hängande axlar, till vänster två flickor i tidig skolålder. Mittemot mig har jag en fånigt leende man.
Allt bra? frågar han. Jag förstår inte. Pratar han med mig? Jag har en gaffel i min vänstra hand, en kniv i den högra. På tallriken framför mig ligger en påbörjad pannbiff, sallad och potatis. Det är som om jag satt och åt.

Mia Berggren drabbas av plötslig och oförklarlig minnesförlust. Hon minns varken familj eller vänner, har ingen aning om vem hon är. Hon genomgår omfattande undersökningar utan att läkarna hittar någon förklaring. Undan för undan tvingas hon återskapa sig själv utifrån andras förväntningar. Problemet är att hon inte gillar resultatet.
 
Kvinna utan mine är en roman om vad som händer med en människa när alla minnen försvinner.21 jan -  20 feb 2018

Pris 169:- 


UGGLANS MÅNADSPOCKET

Never let me go
av Kazuro Ishiguro

Nobelpriset i litteratur 2017

Never let me go är en skildring av tre barns gemensamma uppväxt, men också en skönlitterär kommentar till en vår tids stora etiska frågor: genetik och kloning.
 21 jan - 20 feb 2018

Pris 59:-

  MÅNADENS BARNBÖCKER 

Dubbeldeckarna och fallet med skattkartan
Dubbeldeckarna och fallet med de mystiska stölderna

av Jörn Lier Horst

En mystisk tallrik på stranden blir upptakten till ett farligt spännande agentäventyr, signerat norska deckarstjärnan Jørn Lier Horst. Det du läser skulle kunna hända nu, och det skulle kunna hända dig!

21 jan - 20 feb 2018


Pris 99:-/st