Hälsingland - Mellan glittrande hav och blånande berg

Pris:
349 kr
Inkl. 6% Moms
Art.nr:
978919756667
Typ:
Hälsingland
Antal:
Slutsåld

Hälsingland är ett vackert landskap i södra Norrland. Det är en vanlig uppfattning, men Hälsingland är mycket mer än så.


Hälsingland kan erbjuda en större mångfald och variationsrikedom än de flesta andra svenska landskap: lång och intressant historia, särpräglad kultur, hänförande eller oförglömliga och unika naturupplevelser, sportfiske, musik och dans. Därtill mycket mer, som bara finns i Hälsingland.

Hälsingar räknar sig med stolthet som norrlänningar, även om Hälsingland faktiskt ligger strax söder om Sveriges geografiska mittpunkt, alltså i den södra halvan av landet.

Du håller i din hand en bok om turistmål i Hälsingland. Den viktigaste målsättningen med boken är att visa fotografiskt en del av alla de intressanta platser och saker, som finns i Hälsingland. Vi har försökt få med något intressant från alla delar av Hälsingland. Helst något av intresse för så många kategorier av människor som möjligt. Vi har också försökt visa hur vackert det verkligen är i Hälsingland. Det har inte varit så lätt, för det finns helt enkelt inte utrymme i en enda bok för att visa allt intressant och vackert i Hälsingland.

Boken är inte avsedd som en påkostad turistbroschyr. Du kommer inte att hitta detaljerade vägbeskrivningar till enskilda platser annat än i enstaka undantagsfall. Boken vill väcka ditt intresse och om vi lyckas med det kommer du på egen hand att finna den information du behöver för att hitta dit du vill.

Upptäck Hälsingland! Här finns mer är du någonsin kunnat föreställa dig. Lycka till på upptäcktsfärden i vårt landskap!


191 sidor, 261 fotografier, format 24,5 x 24,5, elegant presentbok!

Foto: Inger Lantz Forsström Text: Sven Forsström