top of page

Om oss

Eric Ericssons Bokhandel AB grundades 1892 och bedriver handel med böcker, kontors- och pappersvaror i centrala Ljusdal. Tidigare omfattades företaget av bok- och pappershandel med radio- och musikavdelning, radioverkstad och tryckeri med bokbinderi. Tryckeriet såldes omkring 1960 och företaget renodlade verksamheten till bok- och pappershandel.

Genom åren har sortimentet förändrats och i dag är vi en komplett leverantör av kontorsvaror till små och medelstora företag.
Eftersom branschen genomgår en stor förändring, behövs produktkännedom och stor kunskap om kundernas behov. Vi använder oss av IT i vårt dagliga arbete och har ett datoriserat butiks- och lagerhanteringssystem, något vi haft sedan 1999.
Butiken byggdes om och totalrenoverades 1996, grannlokalen hyrdes och butiken växte till ytan 1999.


Ytterligare en stor ändring gjordes 2009 när entrén flyttades i samband med att vi byggde en ramp för att öka tillgängligheten. Vår affärsidé är att tillgodose behoven av böcker, kontors- och pappersvaror till privatpersoner, företag i Ljusdals kommun med omnejd.
Detta sker genom att erbjuda våra kunder snabb leverans, stor produktkunskap, service och trygghet - såsom kundkännedom och närhet. Vidare skall vi främja läsandet genom att vara en kunskapsoas i en klassisk och samtidigt modern miljö.


Kunden sätts i centrum och service är en självklarhet.
Vi är ett gammalt företag med växande sortiment och personal som vill utveckla och stärka sin kompetens i en bransch som kräver en stor kunskap om kundernas behov och det förändrade sortimentet.

År 2020 öppnades vår webbshop för att finnas tillgänglig dygnet runt och i hela landet.

Sedan 1993 drivs företaget av Eva Nordgren.

personal.JPG

Vi som jobbar här

I butiken jobbar Eva, Helén och Mia. 

Vi har även en IT-avdelning, Jan, som jobbar med företag. 

bottom of page